En uppdatering om livet på Åland

Vad har hänt sedan jag bloggade senast då? Hmm... Måste se tillbaka i bildarkivet lite.
 
 
 
Jag har tagit årets första dopp på Nabben. Det var en härlig sommardag förra veckan. Hade solat hela dagen eftersom jag råkade vara ledig just den dagen. Sen fick vi så varmt så vi bestämde oss för att åka iväg och bada för första gången iår. Jag lovar att det kommer bli 1000 dopp till iår. Så underbart!
 
'
 
Njutit av syrendoften. Alltså om inte det här är sommar så vad räknas då som sommar riktigt? 
 
 
Vandrat runt i vackra Mariehamn. Alltså jag måste nog skryta lite nu. Jag har nog valt världens finaste ställe att sommarjobba på. Kommer aldrig tröttna på att gå längs strandpromenaderna och njuta av de gröna omgivningarna.
 
 
 
Haft träffis med en kompis på Bagarstugan (igen, hihi). Kommer nog bli ett välbesökt ställe av mig i sommar.
 
Och den absoluta höjdpunkten: ÅLÄNDSKA JORDGUBBAR! Åhh, vad det är gott! ♥
 
Nu är jag redo för att fira midsommarhelgen på jobbet. Jag jobbar precis hela midsommaren men jag klagar inte. Pengarna rullar in på kontot och så trivs jag så otroligt bra på mitt jobb så det ska bara bli roligt :D 
 
Dessutom har det klarnat vad jag ska göra i höst. Jag har flera alternativ men jag har blivit erbjuden ett riktigt äventyr och jag har tackat ja! Ska bli så himla roligt och jag mycket framemot hösten. Mer om det senare då jag vet mera om detaljer och liknande. Härligt härligt! Ska njuta av en fin sommar på Åland nu före jag börjar tänka på hösten. Men det känns skönt att ha någon form av plan iallafall. Usch, nu är jag sådär jobbig och säger A men inte B. Sådär som det brukar vara i bloggvärlden, men ja, jag återkommer senare om vad det riktigt är jag ska göra. 
 
Med det här inlägget vill jag önska allihopa en bra midsommar. Hoppas det blir lite fint väder iallafall. Skulle vara tråkigt ifall det regnade hela helgen.
 
Vi hörs! 
 

Restaurangveckan

Nu i veckan är det restaurangveckan här på Åland. Vi har testat två restauranger denna vecka. Smakbyn och Nautical. Sådana restauranger man kanske inte annars åker till så ofta. Maten på dessa ställen har varit så otroligt god!
 
Före vi for till Smakbyn besökte vi Jan Karlsgården självstyrelsedagen till ära. 
 
Blev endast bild på förrätten från Smakbyn. Toastskagen som smakade helt underbart gott. 
 
Nautical ligger ovanför Pommern så vi kunde verkligen inte klaga på utsikten när vi satt och åt middag.
 
 
 
Åh efterrätten var så otroligt god! Skulle verkligen vilja äta det här varje dag, haha :D 
 
Det var lite om vad vi har sysslat med i veckan. Vi har besökt restauranger. Så otroligt lyxigt! På restaurangveckan hade de 3-rätters meny för under 30 euro så därför var vi tvugna att gå två dagar i rad, hehe :D Tvugna, vilket hemskt ord! Det finns flera ställen jag vill besöka före jag lämnar Åland. Men dessa var en bra början iallafall.

Dagens cykelutfärd

Idag är jag ledig och jag hade bestämt mig för att göra något roligt under mina lediga dagar. Så på förmiddagen cyklade jag iväg till Järsö. Vägen dit var så fantastiskt fin! Finaste jag sett på länge måste jag säga. Havet fanns på båda sidorna av vägen och det var helt otroligt fint med alla blommor, ängar och gröna träd. Det blev över 30 kilometer hela cykelturen och det tog flera timmar då jag stannade på flera ställen för att njuta av utsikten. Självklart var jag tvungen att ta en fika på Stickcafé ute på Järsö. Perfekt att sitta där en stund i solen. Åh vad jag älskar Åland! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja ni ser ju själva hur fint det var. Blir nog en hel del cykelturer i sommar känner jag på mig. Det är ju världens bästa motionsform också. Man får sol och motion samtidigt. Vad mer behöver en männsika för att ha det bra?

Första juniveckan

Andra veckan på Åland börjar lida mot sitt slut. Jag trivs så otroligt bra på jobbet och är så glad att jag fick chansen att komma hit. Under veckan har det väl inte hänt sådär väldigt mycket speciellt. Blev medlem på Träningsverket för en månad i måndags. Så nu ska jag träna i juni månad så kan jag med gott samvete ta chilldagar på stranden i juli. Låter som en bra idé enligt mej. Sommarvärmen kom på besök tidigare i veckan, så pass så man kunde sola i bikini efter jobbet. Hoppas värmen är påväg tillbaka hit. Det var så himla skönt att bara njuta i solen efter jobbet. Livet känns så mycket enklare då man får vara ute i solen, haha :D 
 
Har haft ledig helg den här veckan. Underbart! Igår var vi in till centrum för att titta i lite butiker och fika på Bagarstugan. Helt otroligt goda tårtor hade de där. På kvällen blev det grillkväll här i huset och sedan var vi ut till Indigo på en drink på kvällen. Riktigt roligt att se lite folk och göra något annat än att sitta hemma. 
Idag var jag och en tjej jag bor med här ute på cykelfärd som slutade med att vi köpte gelato. Det är så fint att cykla här. Det lär nog bli en och annan cykeltur innan sommaren är över. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0