Sedan sist

Mycket har hänt sedan jag sist bloggade. Jag har nästan varit på fastlandet i en hel vecka. Kom hem förra lördagen och på söndag åkte vi ut på havet med med båten. Så himla härligt! Hoppas på flera sådana turer ännu i sommar. 
 
Det bästa som finns är ju att vara ute med båten. Ååååh! ♥
 
Nu denna vecka har jag börjat en ny utbildning. Ska nämligen bli RESELEDARE! Så otroooligt roligt. Det har varit en dröm för mig att bli reseledare i typ hela mitt liv och nu är det äntligen dags. Först är vi ett antal månader uppe i Norrvalla i Vörå och sedan åker vi ner till Spanien drygt en månad för att gå den riktiga reseledarutbildningen tillsammans med en massa andra skandinavier. Det här är precis något sådant som jag kunde tänka mig att göra efter att jag blev sjukskötare. Behöver verkligen prova på något annat före jag bestämmer mig vad jag vill jobba med och var jag vill bo. Så jag är verkligen taggad på den här hösten. It's gonna be awesome!
 
Imorgon är det fredag och för första gången på evigheter får jag njuta av lite fredagsfeelis. Det lär ska bli fint väder hela helgen så jag tar mitt pick och pack och åker ner till villan. Ska bli underbart!

Sista helgen på Åland

Nu är min sista helg på Åland slut. Jag har verkligen försökt att ta vara på tiden till hundra procent. Tycker jag har lyckats på den fronten.
 
Tidigt igår morse var jag och klippte mig. Väldigt välbehövligt måste jag säga! Efteråt gick jag runt på stan litegrann och satte mig vid Lilla Holmens badbrygga för att njuta av solen
 
 
 
 
 
Sedan hoppade jag på cykeln och trampade iväg. Mitt mål med utfärden var Uffe på berget där jag sedan avnöjt en liten fika. Fram och tillbaka blev det drygt 37 kilometer. Kändes nog i både ben och rumpa då jag kom hem vill jag lova. Men roligt var det. Att få se en liten del av Åland som jag inte tidigare sett (Jomala by och liknande). Då kunde man säga att man var på landet.
 
 
 
 
 
 
Idag har det varit +25 grader och sol hela dagen. Vad gör man då om inte åker ner till stranden då man är ledig? Det har jag gjort. Jag började min dag med ett förmiddagsdopp på Lilla Holmen följt av att ligga och sola en hel dag på Gröna Uddens strand. Otroligt härligt! Dagar som denna är vi inte bortskämda med i år om man säger så. 
 
 
 
 
 
Det om den helgen. Jag har verkligen fått min dos frisk luft dessa dagar. Det har lovats lika fint väder nu hela veckan. Ska försöka njuta så mycket det bara går av finvädret. Jag jobbar hela veckan. På fredag har jag min sista jobbdag och på lördag hoppar jag på båten hem till fastlandet igen. Jag har haft en helt fantastiskt underbar sommar här på Åland och jag hoppas att jag kommer tillbaka en vacker dag. Ett finare ställe att sommarjobba på i Finland får man leta efter. 

Solnedgång

I lördags cyklade jag till Järsöbron för att titta på solnedgången. Det var det bästa beslutet jag kunde fatta den lördagskvällen. Solnedgången var så otroligt fin och att sitta där vid havet och se solen skina sina sista minuter för dagen var så fantastiskt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är så himla glad att jag tog chansen att komma hit till Åland över sommaren. Jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv, mitt yrke och vad jag vill i livet. Barn är definitivt det jag vill jobba med i framtiden. Det och ingenting annat. Jag har lärt mig att jag inte är beroende av någon annan människa. Jag klarar mig själv och jag tycker mera om att vara för mig själv nuförtiden. Vill jag göra någonting så gör jag det. Det hindrar inte mig att ingen annan följer med. Att leva i nuet är också en sak jag har börjat bli bättre på. Jag har tålamod att sitta utomhus och läsa en bok, se på solnedgångar och liknande utan att få myror i brallan, haha :D Jag har vuxit som människa under den här sommaren och det gör mig så otroligt glad. 
 
Nu ska jag njuta av mina två sista veckor här på Åland. Eller ja, en och en halv egentligen. Det har lovats finväder en stor del av tiden. Måste försöka ta vara på det. För om några veckor börjar ett nytt äventyr för min del. Och då behöver jag inte nödvändigtvis ha tid att bara sitta ute och ta det lugnt. Men mer om det en annan dag. 

RSS 2.0