Vappen närmar sig

Imorgon är det Valborgsmässoafton. Känns knäppt att det redan är maj. Jag menar, snart åker jag iväg till Åland. Det blir inte det sedvanliga Vappenfirandet för mig i och med att jag inte bor i Åbo längre. Har varit lite lessen över det en tid men nu har jag insett att min Vappen kommer bli superbra! Får nämligen umgås med två kompisar som jag inte alls sett ofta på sistone. Så det ska bli hur mysigt som helst. Först måste jag såklart se Vappenfirandet från Vårdberget på TV och sen blir det firande på vårt eget vis iår. 
 
På Vårdberget i Åbo 2012. Tiden går fort! 
 
 
Vappenfirande ifjol, åh, nu saknar jag ju Åbo massor!
 
Japp men det om det. Får vara glad att jag ens är ledig imorgon. Jobbar nämligen 1a maj och hela helgen. Det gör ändå ingenting. Det är ju två röda dagar på en vecka. Woho!
 
Ha en superrbra Vappen var ni än befinner er! 

En annorlunda träningssäsong

 Blev inspirerad av Daniela att skriva ett inlägg om träning, så här kommer det! 
 
Det jag oroade mig mest för inför flytten till Kristinestad var: Hur ska jag hålla igång och träna medan jag bor hemma? I början gick det ganska trögt. Orkade ingenting på grund av att jag började jobba heltid. Nu några veckor senare tycker jag att jag har fått in en riktigt bra  träningsrutin. Jag har ju varit medlem på Elixia i Åbo i drygt två år och det var nog en väldigt stor omställning att inte träna där fyra till fem gånger i veckan i början. Dock har jag vant mig nu och insett att jag måste hitta alternativ till gymträningen (främst gruppass). 
 
Det jag tränar för tillfället är: 
 
1. Ett Zumbapass i veckan, så roligt att gå på LGFs Zumba igen efter en lång paus. 
 
2. Ett pass Kettlebell i veckan. ÅH det här är min nya kärlek! Det är så otroooooooligt roligt att gå på KB. Jag förstår inte hur jag har klarat av att leva utan det i 22 år. Det är verkligen sådär jäääävla jobbigt som jag vill att ett träningspass ska vara. Att man knappt orkar lyfta ben och armar efteråt och att man knappt får upp kopplingen på bilen då man kör hem. Då vet man att träningen har haft effekt and I LOVE IT!
 
3. Löpning. Löpning är tänkt att ska bli min nya favoritträning. Hur det går men den saken får vi se om någon vecka. Upplägget med löpningen ser iallafall ut såhär:
- ett pass korta intervaller i veckan (30 sekunders spurter + vila)
- ett långpass i veckan (hehe, låter mycket men jag lovar de handlar om ett par kilometer nu i början)
- ett pass långa intervaller i veckan  (3 minuter löpning + vila).
 
Det bästa av allt är att jag aldrig har känt mig så motiverad att springa förut. Jag började i måndags och imorgon före jobbet ska jag ut på min andra löptur. Jag har alltid tyckt att det är tråkigt att springa men nu när jag har ett schema att följa känns det mycket mer motiverande. Hoppas jag orkar hålla ut med det en tid nu så att jag ser att det blir lättare. Mitt huvudmål är att orka springa 10 kilometer i ett sträck men delmålet är 5 kilometer. Jag är fastbesluten att klara det och är säker på att jag kommer klara det. Anledningen till att jag valde just löpning är för att det är så himla enkelt att ta sig ut och springa. I och med att jag flyttar till Åland i sommar och kanske inte har samma möjligheter att träna där tänkte jag att löpning är en passlig sport. Att jag aldrig har varit en "springa länkar-typ" betyder inte att jag inte kan bli en sån människa. Vill man så kan man är mit motto i livet!

Den senaste tiden

Ikväll har jag min fredagkväll fastän det egentligen är måndag. Livet som en skiftesarbetare... Nåå, det är väldigt skönt att sova och ta det lugnt medan alla andra sliter på jobbet. Däremot vet jag ju var jag spenderar nästa helg (och förra helgen). 
 
Ikväll var en stor kväll i mitt liv. Jag tog nämligen min första löprunda på evigheter! Det kändes verkligen helt underbart skönt att vara igång igen. Går enligt ett program från Stora Löparboken och det programmet säger att jag ska ut och springa tre gånger i veckan. Olika pass varje gång då alltså. Det känns riktigt motiverande. Ikväll var det korta intervaller som stod på schemat. Är väldigt stolt att jag kom ut även om jag steg upp kvart över fem imorse. Vill man så kan man!
 
Målet är nu att springa fem kilometer utan att stanna. Det känns som ett rimligt mål även om det kommer att vara tungt.
 
Förutom att träna har jag jobbat och njutit av påsken de senaste veckorna. Umgicks massor med mina fina vänner medan de var hemma. Välbehövligt, det blir ju inte ofta nuförtiden. Att jag dessutom åker till Åland på sommaren gör inte saken bättre. Det kommer bli långt mellan träffisarna med tjejerna nu. Åh :( I helgen var jag på Vårbal i Dagsmark. En riktigt rolig fest var det. Hade turen att jobba morgontur på lördag och kvällstur på söndag så däremellan fick jag en fest inklämt. Perfekt!
 
 
Annars så har jag försökt njuta av finvädret så mycket det bara har gått. Det verkar ska bli sämre väder nu. Det känns inte riktigt okej med tanke på att jag skulle ha tid att vara ute 24/7 typ :D Nåja, det är som det är. Ska vila ut nu efter jobbveckan. Det känns välbehövligt.
 
Det här blev ett råddigt inlägg. Kände bara att jag var tvungen att uppdatera lite emellanåt.
 

Långfredag

 
 
 
 
Nuuuu har jag påsklov! Jag tänker njuta till 110%. Umgås med vänner, familj och bara ta det lugnt. Åh som jag har längtat.
 
GLAD PÅSK ALLIHOPA! ♥
 

RSS 2.0