Tillbaka i Åbo

Har varit tillbaka i Åbo i över en vecka nu. Det har varit jätteskönt att vara back on track. Skolan har kickat igång, träningen har jag börjat på med och annars så har jag saker under kontroll i lägenheten nu. Så skönt! 
Mitt nya vardagsrum där jag spenderar typ hela min tid :D Har inte ens orkat ta itu med skoluppgifter trots att vi har en gigantisk skoluppgift på kommande. Men den här veckan borde jag ta itu med den. 
 
I helgen firade vi Villavslutningen i Dragsfjärd. Jättekul att få vara på en villa en gång till i sommar. 
 
Förresten kanske man inte kan kalla det sommar längre eftersom det är september. Vi har en hel del skoluppgifter vi ska ha gjorda före praktiken som börjar om cirka en månad. Ska vara på en intensivvårdsavdelningen för nyfödda bebisar och det ska bli så otroligt intressant och lärorikt. Men mer om det senare. Ska försöka leva i nuet nu och även om det inte känns hundra procent bra att bli färdig i december ska jag försöka göra mitt bästa av situationen. Vill studera till hälsovårdare efter den här utbildningen men ska nog jobba några år emellan. Det är hälsovårdare som är min högsta dröm just nu och det strävar jag mot varje dag även om det känns lite tungt ibland. Svårt att motivera sig då man inte är så intresserad längre. Men tänker att jag ska bli sjukskötare nu först och sedan ta nästa steg. Det blir bra :) Tycker ändå om sjukskötarjobbet om jag får hålla på med det jag gillar mest - att jobba med barn. Så det är drömmen i januari. Att hitta ett jobb på en barnavdelning eller liknande eftersom jag verkligen verkligen verkligen brinner för det! 
 
Ja sådant tvingas jag fundera på om dagarna. Har konstaterat att jag inte vill jobba 40 år med något som jag inte är helt nöjd med. Vill göra någon som känns meningsfullt för min egen del och det vet jag inte riktigt vad det är ännu. För även om jag blir hälsovårdare en dag, hur kan jag vara säker på att det är min grej? Jaa-aa det här med framtiden är inte så enkelt som det kan verka. För vissa framtiden är solklar men för andra (sådana som mig) så känns det alls inte lika självklart. Enda jag vill är att ha ett jobb jag är nöjd och trivs med och att jag kan göra det jag vill på fritiden för att orka med jobbet. Nåjaaa, har varit negativ i några dagar nu men nu tänker jag ta tag i mej själv och göra det bästa av situationen. Allt ordnar ändå sig på ett eller annat sätt. 

daniela

när ja va på praktik senast va ja på intensivavdelningen fö bebisar ett par gånger, verka helt jätteintressant!!!

2014-09-02 @ 19:58:02
URL: http://ddanielas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0