Tack för i år Åbo

Nuuu börjar jag vara redo för sommarlov!!!! Vi har lite småfix att göra på examensarbetet innan det är klart för inbindning men annars så har jag gjort mitt här i Åbo för den här terminen. Känns otroligt skönt att få åka hemhem imorgon. Har väntat på det i flera veckor. På måndag börjar jag sommarjobba, ska jobba i princip hela sommaren, så skall njuta av ledigheten nu över helgen. Min bror tar studenten på lördag så det blir stor fest i huset då, ska bli roligt! Nu borde jag packa ihop allt jag kommer att behöva hemma i sommar. Blir mycket kläder och dylikt. Säkert mycket som är onödigt också. Men hellre för mycket saker än för lite är mitt motto när jag packar :D
 
Igår hade vi slutseminarium på Åbolands sjukhus och vi fick alla varsin fin ros som tack efter det. Fint :) Känns faktiskt otroligt skönt att ha examensarbetet ur världen. Väntar bara på den dagen när jag står med det inbundna arbetet i min hand. (Om några dagar vill säga). Då kommer det att kännas att det är påriktigt. 
 
Nu ska jag packa och städa. Ikväll blir det sista passet på gymmet för i vår. Kommer sakna det så himla mycket men jag är tillbaka i höst. Elixia är nog världens bästa gym! :D
 

LIIIVET E HÄÄÄRLIGT!

Den snapsvisan har varit i mitt huvud flera dagar nu. Haha! :D Och visst har livet varit bra härligt den senaste veckan. Minst +25 grader har vi haft varje dag. Jag har fått umgås med mina tjejer och njuta av vädret. Det kan bara inte bli bättre ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu vill jag bara njuta av Åbo de sista dagarna jag är här och sedan åka hem till Kristinestad för att spendera en sommar tillsammans med mina nära och kära. Det är nu allting är som bäst. När sommaren är på kommande och de flesta skoluppgifter är gjorda (mognadsprov och slutseminarium på tisdag sedan tar jag SOMMARLOV!). 
 
 
 

Underbar dag

Idag har varit en såndär dag när jag känner att allt går som det ska. Vi fick sluta flera timmar tidigare i skolan, en liten shoppingrunda på stan. Kom bara hem med en jättebillig långklänning så det är okej. Efter lunchen satte jag och C oss ner vid ån och läste våra examensarbeten som vi skall opponera. Några timmar senare kände vi oss klara och när jag kom hem konstaterade jag att jag hade fått vääääärldens bränna på ryggen. En röd bränna alltså. Not nice! Hoppas verkligen att det blir brunt istället, eller förresten, är inte så säker på att jag önskar det. För då kommer nog kontraster att synas hela sommaren, haha :D Såå vad lärde vi oss av detta nu då? Att alltid alltid ha med solkräm om det visar sig att vara en fin dag. För man vet aldrig var man hamnar där man behöver solkräm. Det har åtminstone jag lärt mig. Förutom den röda ryggen är kroppen ändå en nyans brunare. Så jag är nöjd. Det har ju lovats toppenväder med +25 grader nu i några dagar framöver och då gäller det att ligga och pressa så mycket det bara går. (Och så mycket som skoluppgifterna tillåter det).
 
Röd som en tomat, haha! Ser lite konstigt ut här men jag lovar, det är rött!!
 
 
I vilket fall som helst så var jag ute och powerwalkade ikväll. Orkar inte så mycket med gymmet nu när det är så fint väder. Dessutom är ju benet inte i toppskick ännu så bäst att ta det lite lugnt då. Passar ju perfekt till vädret vi har fått nu åtminstone. 
 
Såhär fint var det idag på PW:n. ÄLSKAR ATT DET ÄR VÅR OCH ALLT ÄR GRÖNT! Bästa tiden på året är nuu :D 
 
 
 
 
 
 
Det om det. Nu ska jag bädda ner mig och imorgon väntar en dag med skoluppgifter och förhoppningsvis lite solbad. Härligt! :)
 

Jag börjar se ljuset i tunneln

 
 
Här sitter jag med ännu en skrivuppgift innan jag kan börja ta sommarlov så småningom. En sista skrivuppgift som inte alls är enkel och göra. Opponera en annan grupps examensarbete. Känns nog otroligt jobbigt att sitta med skrivuppgifter ännu den 20 maj. Suck!!!!! Nååå det känns lite lättare då jag fick den förra uppgiften godkänd på första försöket. Det värsta är att det är himla fint väder för tillfället. Somtur är det mulet för tillfället så ska försöka skriva allting färdigt nu och inte vänta tills helgen för då har det lovats superväder! Förövrigt så blev examensarbetet godkänt vilket känns sjukt bra. Får se om det blir några korrigeringar att göra men hoppas verkligen inte det. Hinner inte med det före jag börjar jobba om mindre än två veckor. Men jag börjar nog se ljuset i tunneln och det är inte alls många dagar kvar innan jag också kan ta sommarlov påriktigt. Om allt går som planerat får jag slänga skolböckerna ut genom fönstret nästa vecka och inte ta upp dem före nästa termin, haha :D Hoppas verkligen på det!!!! 

Enjoy the little things

 

Underbara helg

Har haft en alldeles underbar helg! Igår firade vi min vän J's möhippa hela dagen lång. Från morgonen så kidnappade vi den blivande bruden och efter det följde det en massa program. Bland annat brunch, lekar på stan, bad på Caribia, chill och middag ute på stan. J och jag var till och med så pass modiga så det blev årets första dopp för oss inatt någongång. Himla kallt men världens adrenalinkick fick man efteråt. Mina Åbo tjejer är så himla underbara och fina människor och skulle inte vilja leva en endaste dag utan dem i mitt liv! ♥
 
 
Baka bröllopstårtan med förbundna ögon, hihi!
 
 
 
 
 
 
Idag var det sjukt fint väder. +25 grader och helsol. Jag var bara tvungen att slänga mej på en gräsmatta här i studentbyn för att sola några timmar. Så underbart att sommaren har kommit på besök. Dessutom så flyttade Mou ut idag så nu har jag plötsligt ett vardagsrum. Kommer bli extremt tomt utan henne här i Åbo, får se hur bra jag klarar mig i höst. Men det ska nog gå. Har ju andra människor här i stan som jag kan umgås med. Men ändå ingen att prata med när man kommer hem från skola eller praktik. Blir nog en rejäl omställning. Men nu ska jag då börja söka efter soffa och annat som gör ett vardagsrum komplett. Det blir roligt! :) Ikväll när jag var ute på PW var det så varmt så man kunde gå utan några problem i topp och shorts. Då vet man att sommaren är här. Det är ännu över 20 grader och klockan är 22. HÄRLIGT!!
 
Lycka till 100% när man får vara ute i naturen och röra på sig. Finns nog verkligen inget bättre! Eller okej, jag gillar ju gymnträning ganska mycket också (hehehe :D) men en likadan sommardag som denna finns det inget som är bättre än att vara utomhus. 
 
 
 

Måndag kväll

Jag vill ha det här NUUUU!!!
 
Nuuu börjar jag längta hem. Känns himla surt att vara i Åbo när många andra redan har tagit sommarlov. Dessutom har Mou flyttat, de flesta av mina kompisar har varit borta den senaste tiden. Jag har alltså fått sköta mej själv till 100%. Igår var första gången jag hade någon som helst social kontakt sedan i onsdags, haha :D Lite speciellt för mej som gillar att prata 24/7. Typiskt så har vi självstudier hela den här veckan och nästa skoldag är först nästa veckas onsdag. Så himla typiskt! Tänkte åka hem men jag är ju tvungen att dra hem en massa böcker och det orkar jag inte med.
Håller på med skituppgiften ännu. Den är den värsta jag någonsin behövt skriva. Går åt så himla mycket energi att ens orka öppna uppgiften på datorn. Så då kan ni tänka er hur rolig den är att skriva. Usch fyy! Längtar tills torsdag då den ska vara inlämnad. Då tar jag en lite längre helg tänkte jag. Tänker inte göra nååågot skolarbete alls då. Så himla skönt! Tills måndagen kommer och vi ska skriva opponeringsrapporten. Suck suck suck! Orkar inte ens tänka på ordet skola mer i vår. Motivationen är verkligen nergrävd någonstans under jorden. Det är inte alls många dagar kvar tills sommarlovet börjar. Men när jag tänker på allt jag borde fixa undan innan dess så känns det lite jobbigt. Nåjaaa, allting ordnar ju nog sig i slutändan men det känns som att det bara är motvind för tillfället. 
 
I väntan på bättre tider (sommarlooov!!!!!) så är det väl bara att bita ihop och kämpa vidare för 29 maj närmar sig och då säger jag adios till vårterminen och tar ett välförtänt sommarlov :D
 
 

Klagoinlägg

Fredag idag igen! Känns som att det är fredag varje dag nuförtiden. Men jag klagar inte. Sista skolmånaden har också kickat igång. Sjukt skönt! Har inte så mycket kvar i skolan men de saker vi har kvar är jobbiga saker!!! Idag ska jag fortsätta på en hemsk uppgift som faktiskt är hundra gånger värre än själva examensarbetet. Vill bara få den ur världen och godkänd så jag kan börja fokusera på andra saker. Förutom det så har vi ännu en kurs som håller på och så ska vi ha slutseminarium för examensarbetet samt mognadsprovet. Så inte så mycket men krävande saker har vi kvar. 
 
Dessutom har jag dragit på mej en skada i innerlåret. Förstår inte alls hur det har skett. Det känns skit eftersom jag hade tänkt ha en riktig ordentlig träningsmånad i maj nu före jag åker hem för sommaren. Så gick det med den effektiva träningsmånaden. Kan inte göra knäböj och liknande överhuvudtaget. Alla timmar jag brukar gå på innehåller just en massa benträning så nu måste jag ändra om totalt och börja träna övrekroppen mer istället. Buuuhuuuu!!!!!! :( Nåå det skulle kunna vara värre men känns nog tråkigt. 
 
Det här fina vädret har lämnat oss och nu är det tydligen regn som gäller resten av veckan. 
 
Nåja, nu ska jag börja skriva på uppgiften så jag kan slappa sedan, haha :D 

Vappen 2014

Vappen kom och gick.
Hade en otroligt rolig "helg". Vi var på picknick på valborgsmässoaftonsförmiddag (haha!) och i samband med det var vi på rodden som ordnades på ån. Riktigt roligt och vid det här skedet var det ännu fint väder. På kvällen var det mösspåläggning på Vårdberget (världens feelis när nästan alla som är på vårdberget sätter på sig studentmössan!!!!!). Kvällen avslutades med Wappmiddag på Kåren och eftersläpp på B. 
 
På första maj var det tänkt att vi skulle på picknick på vårdberget men p.g.a. regn, snö och annars bara skitväder så hade vi picknick inomhus istället. Blev att gå ut ett varv efter det och lite folk var det på Vårdberget ändå. Kvällen avslutades på Aussiebar med årets första åbåtsöl. Härligt men vääääldigt kallt. Vädret var kanske inte på vår sida hela tiden men vad gör nu det då man har världens bästa sällskap?
 
 
 
 
 
 
Mous bild
 
 
 

Voittajafiilis

Enda gången jag kommer att använda ett finska uttryck som rubrik i denna blogg, I promise you that!!!!!!!!
 
Imorgon ska vi lämna in vårt examensarbete som vi har hållit på med sedan januari. Otroligt vad tiden har gått fort. Kommer nästan att sakna skrivandet för har haft världens bästa grupp som jag har fått umgåtts med vecka ut och vecka in sedan januari. Kommer sakna dem så himla himla mycket. Men å andra sidan är jag så otroligt nöjd med vad vi har åstadkommit. Kan inte tänka på ett enda ord jag skulle ha kunnat tillägga till arbetet. Så jag är stolt och nöjd med reslutatet. Att veta att man är nöjd med något man har gjort måste nog vara den bästa känslan någonsin! Vad reslutatet än blir så orkar jag inte bry mej i det. 
 
(Var bara tvungen skriva ett avslutande inlägg om examensarbetet eftersom jag har nämnt det typ alla gånger jag har bloggat de senaste månaderna, haha :D Så nu vet ni att processen nästan är slut). 
 
 

RSS 2.0