Träning, årsfest och studier

Från ÖNs årsfest förra året.
 
Snart börjar årets första månad vara förbi. Går tiden så här fort hela vårterminen är det snart sommarlov. Idag har vår examensarbetsgrupp tagit en studiedag, ska skriva på lite på arbetet och läsa artiklar för att sedan kunna ta fritid med gott samvete. Ska till gymmet ikväll. Har tagit mig dit riktigt ofta de senaste veckorna. Försöker att endast ha en eller två vilodagar i veckan. Verkar vara ett bra upplägg. Testade min balklänning igår och insåg att den har blivit för stor (!!!). Hur är det ens möjligt? Måste hitta på en lösning på det innan det blir dags för årsfest, haha! Men bättre den här vägen än den andra. 
 
Så nu är det väl dags för mig att avrunda, ska försöka hinna med en powerwalk senare idag när jag får riktigt nog av skrivandet. 
 
Ha en fin dag allihopa! :)

Inspiration

 
 
 
 
En sak som jag har lärt mig är att det är inställningen till saker som avgör hur man klarar av vissa saker. Till exempel så kanske vårt slutarbete blir jobbigt att skriva, men jag har världens bästa grupp och ett roligt ämne att skriva om och det är det man får fokusera på när det blir jobbigt. Samma sak om man är på världens tyngsta träningspass och verkligen tror att man inte orkar så har jag märkt att tänker man att "FAN det här ska nog gå" så går det verkligen. Så jag skulle önska att folk i dagens värld skulle se lite ljusare på saker och ting och inte gräva ner sig i allt som är "jobbigt". För hur jobbigt är det då på en skala att läsa till en tent eller ringa ett jobbigt telefonsamtal. Det mesta är övergående, men det finns folk i världen som har det mycket sämre än man själv har det. Och det tycks jag själv vara tvungen att påminna mig om ibland. Därför sökte jag upp dessa bilder också, så jag kan komma tillbaka och se på dem nästa gång jag har någonting "jobbigt" att klaga över.

Underbart väder

 
 
Underbart väder har haft hela den här veckan. Har gått hem från skolan i princip varje dag. Så himla skönt med frisk luft. Funderar på att gå ut ett varv idag också, måste passa på medan solen skiner. 
Annars så har vi börjat med vårt examensarbete och jag tror att det blir riktigt bra då vi är klara, har en jättebra grupp så jag är mer än nöjd. Det har alltså hänt på skolfronten. På gymfronten har jag hunnit med fyra pass denna vecka. Är riktigt glad över att jag har tagit mig dit så många gånger. Plus promenaderna, så motion har jag fått den här veckan. 
För någon dag sedan fick jag ett otroligt bra erbjudande, håller det lite hemligt ännu tills det klarnar, men jag måste meddela att jag är grymt sugen på det. 
 
Har väl inte så hemskt mycket mer att komma med för tillfället. Nu ska jag fixa lite skolsaker (läsa på traumatologitent, läsa lite inför examensarbetet och dylikt) före jag går ut. 
 
Vi hörs en annan dag! :)

Måndag 13012014

Har haft en så otroligt skön helg så det inte är klokt, tar lite emot att gå till skolan idag igen. Men det ska nog gå det också bara man kommer igång. Börjar först 10:30 så har fått slöa lite nu på morgonen vilket är himla skönt! 
 
Varför helgen har varit så skön är för att jag inte har gjort något speciellt alls. Prövat ett nytt pass på gymmet som heter Heartbeat och det älskade jag! (30 minuters HÅRD intervallträning) och efter det följde 30 minuter med magmuskler och liknande bålövningar. Perfekt! Älskar att kombinera olika 30 minuters pass så slipper man bli uttröttad och verkligen kan och orkar ta ut sig till max. Förutom träning (tog två promenader igår, så härligt med lite sol och snö!!!!) så har jag ätit en hel del, tortillas och liknande, sett på tv, pluggat och storstädat lägenheten. Nu känns det mycket roligare att vara i lägenheten då den är uppstädad. Den såg verkligen förfärlig ut före städningen igår. Så nu får vi vara nöjda.
 
 
 
Sådär kan man säga att min helg har sett ut i korthet. Mys och träning. 
 
Nu ska jag kicka igång måndagen och en ny vecka. Det är hemskt kallt ute idag, typ -15 grader, så det blir att klä på sig ordentligt ;)

Ha en finfin dag och vecka allihopa! 

Sista dagen på jullovet

Sista dagen på jullovet. I smyg tycker jag det är väldigt skönt att slippa jullov och allt vad det innebär och starta igång vardagen. Ledighet i all ära men vardag är nog det bästa. Man hinner träna, äta rätt och sånt. Dessutom har jag saknar J&C like crazy! Kommer sakna vänner och familj här hemma men vi ses snart igen. Och finns det något bättre än fredagsfeelisen som man får varje fredag då man vet att man är ledig i två dagar innan en ny vecka kör igång? Nej nu vill jag slänga allt som har med julen att göra låååååångt upp på vinden och den behöver inte komma fram före i typ oktober/november nästa år. Underbart!
 
Idag är även dagen då jag ska ta mig till Åbo igen efter en vecka här i Österbotten. Ska bli så roligt att få komma tillbaka. Dock har jag en packning som inte är att leka med... Alla julklappar och saker som ska med. Men sånt är livet. Blir iallafall otroligt roligt att få komma in i lägenheten ikväll och ställa allting tillrätta. Och det ska faktiskt bli lite roligt att gå till skolan imorgon och få träffa mina klasskompisar. 
 
 

Första inlägget 2014

Då har det blivit januari. Lite knäppt för jag var och gick med mamma på spånbanan idag och det kändes som en vanlig höstkväll. Hoppas på liiite snö i år och att den kommer inom snar framtid så vi slipper den i tid till våren. 
 
Tänkte passa på att skriva ner mina nyårslöften (eller mål som jag läste att Daniela kallade det, mycket bättre!)
 
1. Att försöka lägga mig tidigare ca 2-3 dagar i veckan för att läsa en bok. Superbra avkoppling och så kanske jag somnar lättare på kvällarna, brukar ha problem med det, kan ibland ligga och rulla mig i sängen flera timmar och det om någoting är frustrerande.
 
2. Att sätta upp mål med träningen. Från och med nu ska jag inte bara gå till gymmet för att gå dit utan verkligen ha ett mål med VARFÖR jag går dit. Just nu känner jag mig himla sugen på att börja springa lite smått. Mål nummer ett får bli att orka springa 2 kilometer utan att behöva gå emellanåt. Inte så lätt för mig men med lite jävlaranamma ska det nog gå. När jag nått målet får jag öka på kilometrarna sucessivt. Dessutom vill jag bli starkare i hela kroppen och bli vigare. Betyder att jag får spendera en hel del tid på gymmet i år. Men jag får ändå inte skippa utevistelse heller. Måste försöka ta mig ut lite oftare än vad jag har gjort på sistone. Mår så bra av frisk luft. T.ex. behöver jag inte ta bussen till skolan varje dag utan kan gå någongång. Sluta hitta på en massa ursäkter om varför jag inte behöver gå till gymmet. Ursäkter är bara ursäkter och de är tillför att ignoreras!
 
3. Försöka skriva intressanta blogginlägg med BILDER. Det här innebär att jag måste bli bättre på att ta med mig kameran till olika evenemang jag går på. Ska försöka att undvika skriva blogginlägg helt utan bilder nu, så himla tråkigt att läsa. 
 
4. Göra mitt bästa i alla situationer, inte klaga så mycket på onödiga saker, försöka se det positiva och att vara lycklig. Jag ska inte klaga så mycket på att det t.ex. regnar ute, för det kan man absolut inte göra någonting åt, sluta tänka på onödiga småsaker som inte betyder någonting. Bli bättre på att ge komplimanger. 
 
5. Åka på någon resa och göra mer spontana saker. En resa blir det i sommar i och med One Direction konserten som vi ska på i Sverige men jag vill ha ännu mer ACTIOOON! :D Typ som när jag åkte och hälsade på Emilia en helg i våras, något liknande som det. Sånt lever man länge på. 
 
 
Det var en hel del mål för 2014 men jag tror verkligen att jag kan uppnå dem. Kanske borde återkomma med en delårsrapport om 6 månader för att kanske uppdatera dem lite, haha :D Nej men mitt största mål för i år är att vara lycklig, vara nöjd med mig själv och att få folk i min omgivning att må bra. 

RSS 2.0